Olej Sojowy
Olej Sojowy – informacje
Olej sojowy oferowany przez naszą firmę – powstaje poprzez tłoczenie ziaren soji zwyczajnej (Glycine max) otrzymywany olej sojowy ma ciemno brązowe zabarwienie ,i specyficzny „orzechowy” zapach. Jest on jednym z najbardziej popularnych tłuszczy używanych w gotowaniu.
Olej sojowy zaliczany jest do tłuszczy półschnących i z tego względu stosowany jest także szeroko w przemyśle farbiarskim oraz chemicznym.
Produkcja oleju sojowego odbywa się poprzez wyciskanie ziaren ogrzanych do temperatury około 80 st.C. (olej wyciskany na ciepło), a następnie ekstrakcji z tak uzyskanego miąższu oleju przy pomocy rozpuszczalników z grupy heksanów. W naszej ofercie znajdziecie Państwo olej sojowy surowy który dzięki swoim bogatym właściwością odżywczym, (wysoka energia) jest szeroko stosowany w przemyśle paszowym do natłuszczania pasz.
Drugim produktem który dostarczamy naszym klientom jest olej sojowy rafinowany. Powstaje on poprzez wyczyszczenie (rafinacja, bielenie deodoryzacja) oleju sojowego surowego. Dzięki swojej czystości znajduje on zastosowania w branży spożywczej, oraz chemicznej.
Posiadamy oleje zarówno wytłoczone z ziaren genetycznie modyfikowanych oraz wolne od GMO
Typy oleju sojowego dostępne w naszej ofercie
Eliot
Twój Partner w Olejowym Świecie
Telefon: +48 61 28 57 899
olej@olej.biz.pl
Fax: +48 61 28 57 258
firmaeliot@op.pl
Magazyn
ul. Trzecka 11,
Gowarzewo 63-004